Kemiklerimizi güçlendiren egzersizler
Kemik erimesini önleyen yiyecekler nelerdir?
Besin piramidi nasıl olmalı?
Diyet dondurma tarifi
Yapraklı sebzeler nasıl temizlenmeli?
Greyfurt nasıl tüketilmeli?
Muz nasıl tüketilmeli?
Hormonlu meyve nasıl anlaşılır?
En sağlıklı süt hangisi?
Portakal nasıl yenmeli?
8 Ayda 60 kiloyu nasıl verdi?
Düdüklü tencere yaşlandırıyor mu?
  • 12 Şubat 2013 - 09:53

Sindirimi kolaylaştıran besinler

MİDE DOSTU VE SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRAN BESİNLER
1. Bamya: Bamyanın içindeki müsilaj yapısındaki maddeler, sindirim sisteminin iç yüzeyini sanki bir teflon tabaka gibi sıvayarak, zararlı maddelerin harabiyetine karşı korur.

2. Zencefil:
Zencefil, iltihap giderici etkiye sahiptir. Deney hayvanlarında mide ülserlerini önleyici etkisi olduğu gösterilmiştir.

3. Dereotu:
Mide asidini azalttığı ve mide mukozasını koruduğu gösterilmiştir. Antimikrobiyal etkisi vardır.

4. Nane: Mide ve bağırsakların spazmından kaynaklanan ağrıları gideriyor. Mide ve bağırsak sistemini yatıştırıcı ve sakinleştirici etki gösterir.

5. Rezene:
Genellikle baharat olarak kullandığımız rezenenin tazesi de mide koruyucu.

6. Patates:
Mide asidini giderici ve spazmları giderici etkisi uzun zamandır bilinir ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılır.

7.Balkabağı

MİDE ASİDİNİ GİDEREN PATATES SUYU
4-5 adet çiğ patates
Katı meyve sıkacağı

PROBİYOTİK YOĞURT YAPIMI
Probiyotik bakteriler, midede Helicobakter pylori enfeksiyonlarını engelliyor. Probiyotik bakterilerin yapısında meydana gelen bozulmalar, ülser riskini artırıyor.
1 lt. günlük süt (Cam şişede olanlardan)
Probiyotik toz
1 kaşık yoğurt (Maya için)
Cam konserve kavanozu
Probiyotiklerin mide bağırsak hastalıklarında önemi 

Etiketler : çaygastritmidereflüülserÜmit Aktaş

İshal videoları


Ne kadar su içmeliyiz?
07:33
En sağlıklı süt hangisi?
02:10
Muz nasıl tüketilmeli?
02:12
İlkbahar çorbası
02:14
Kabızlığın nedenleri nelerdir?
Tüm Videolar