Kemiklerimizi güçlendiren egzersizler
Kemik erimesini önleyen yiyecekler nelerdir?
Besin piramidi nasıl olmalı?
Diyet dondurma tarifi
Yapraklı sebzeler nasıl temizlenmeli?
Greyfurt nasıl tüketilmeli?
Muz nasıl tüketilmeli?
Hormonlu meyve nasıl anlaşılır?
En sağlıklı süt hangisi?
Portakal nasıl yenmeli?
8 Ayda 60 kiloyu nasıl verdi?
Düdüklü tencere yaşlandırıyor mu?
  • 14 Mart 2013 - 09:49

2 haftada 4 kilo verme diyeti

1.HAFTA DİYETİ
SABAH:
1 dilim kepekli, tam tahıl veya yulaf çavdar ekmeği
2 dilim yarım yağlı beyaz veya kaşar peynir (60 – 80 gr)
3 tatlı kaşığı light reçel (istenirse)
3-4 adet zeytin (Yağsız)
1 adet domates veya salatalık
 
ÖĞLE VE AKŞAM:
Salata:
Her türlü salata: Domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar salatası, zeytinyağı konulmayacak, sirke, limon, nar ekşisi, balsamik sirke konulabilir.
Yoğurt:
Meyveli yoğurt hariç, her türlü yoğurt yenebilir (süzme, kaymaklı, prebiyotik ). Yoğurdun light olması şart değildir.
Buna ek olarak günün her hangi bir zaman diliminde 3 porsiyon meyve eklenmeli. ( 1 porsiyon = 1 greyfurt büyüklüğünde ) , küçük meyveler bir avuç dolusu ölçüde ( çilek, kiraz, erik vb ), kavun karpuz ise bir ince dilim olarak yenmeli.
Günde 2 – 3 litre su içilmeli,  tüketilecek olan çay ve kahve bu miktarın dışındadır.
Bitki çayları, çay, kahve şekersiz içilmelidir (istenirse tatlandırıcı kullanılabilir)
İlk hafta spor ve yürüyüş önerilmez.

2. HAFTA DİYETİ

SABAH:
1 dilim kepekli, tam tahıl veya yulaf çavdar ekmeği
2 dilim yarım yağlı beyaz veya kaşar peynir (60 – 80 gr)
3 tatlı kaşığı light reçel (istenirse)
1 adet domates veya salatalık
3–4 adet zeytin
 
ÖĞLE:
Salata (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar salatası).
Yoğurt her türlü olabilir (süzme, kaymaklı prebiyotik ), yoğurdun light olması şart değildir. Veya
Çorba + salata, hazır veya ekspres çorba, yağsız hazırlanmış tarhana çorbası, yağı alınmış et veya tavuk suyuna yapılan sebzeli şehriye (bir çorba kaşığı dolusu kuru tel şehriye konulmalı)

AKŞAM:
Et (kırmızı et, tavuk, balık) 100 – 150 gr çiğ olarak tartılmalı. Kesinlikle yağda kızartılmamalıdır (haşlama, buğulama, fırın, közleme, ızgara yapılmalıdır) veya
Sebze (patates ve bezelye hariç) bir tabak ve hiç yağ konmadan haşlama veya ızgara olarak tüketilmelidir. (örnek, 3 adet patlıcan közlemesi, domatesli biberli mantar sote)
Bunların yanında salata ve yoğurt yenilebilir.
Buna ek olarak günün her hangi bir zaman diliminde 2 porsiyon meyve eklenmeli ( 1 porsiyon = 1 greyfurt büyüklüğünde ) , küçük meyveler bir avuç dolusu ölçüde (çilek, kiraz, erik vb ), kavun karpuz ise bir ince dilim olarak yenmeli.
Günde 2 – 3 litre su içilmeli,  tüketilecek olan çay ve kahve bu miktarın dışındadır.
Bitki çayları, çay, kahve şekersiz içilmelidir (istenirse tatlandırıcı kullanılabilir)
Spor ve yürüyüş verilmeli (haftada 2–3 kez en az 45–60 dakika)

LEBLEBİLİ BAHAR DİYETİ
SABAH:
1 dilim çavdar ekmeği
80 gr peynir,
Domates
Salatalık
Maydanoz
 
ÖĞLE:

Izgara tavuk, balık veya kırmızı et (150 gr) veya 2 adet katı yumurta yanında salata + yoğurt
 
AKŞAM:

Bir kase yoğurt içine bir avuç leblebi konacak. (Oldukça tok tutar.)
Günde 3 porsiyon meyve + 2,5 litre su içilecek.

Etiketler : diyetkiloMurat Topoğluzayıflama

Zayıflama ve Diyet videoları


Hangi yemek nasıl pişirilmeli?
07:03
8 Ayda 60 kiloyu nasıl verdi?
02:49
Greyfurt nasıl tüketilmeli?
05:50
Zayıflama hakkında doğru bilinen yanlışlar
01:07
Kilo almanın düşünsel nedeni var mıdır?
Tüm Videolar